Migranti “zalutali” na niški terminal

Migranti “zalutali” na niški terminal

FOTO Uprava carina

Carinici su na Terminalu u Nišu u jednom kamionu otkrili osam migranata, skoro dečaka, sakrivenih među paletama elektroda za elektrolučno zavarivanje, saopštila je Uprava carina Srbije. Od početka godine u pokušaju ilegalnog prelaska granice sprečeno je više od 650 migranata.

“Carinici se gotovo svakodnevno susreću sa pokušajima migranata da se sakriveni među robom ilegalno prebace u EU, a mnogi od njih su zbog toga spremni da rizikuju i život. Nije retko ni da zalutaju na neku od unutrašnjih carinskih ispostava, što im svakako nije bio cilj”, navodi Uprava carina.

U saopštenju se dodaje da se upravo to dogodilo osmorici migranata, koje su carinici pronašli juče kada je na ispostavu Terminal Niš stigao kamion koji je iz Soluna prevozio robu u Niš.

“Makedonska carinska obeležja bila su neoštećena, što govori o tome da je kamion pregledan u Severnoj Makedoniji, a kada su nakon carinskog postupka carinici u prisustvu policije otvorili kamion, u njemu su zatekli osmoricu mladića, gotovo dečaka, Kako su i gde ušli u kamion utvrdiće policija”, navodi se u saopštenju.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com