Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predstavnicima JP “Elektroprivreda Srbije”, Operativnog distributivnog sistema “EPS Distribucija” i gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski, o pronalaženju rešenja za ponovno priključenje više od četiri hiljade domaćinstava koja u Nišu žive bez struje. Njima je obustavljena isporuka električne energije ili su isključeni sa mreže zbog starih dugovanja.

“Potrebno je da formiramo radnu grupu koju će činiti predstavnici Ministarstva, EPS-a, ODS-a i grada Niša, kako bismo utvrdili tačan broj domaćinstava koja su isključena sa mreže, iznos koji duguju i moramo da pronađemo rešenje za te ljude”, istakla je Mihajlovićeva.

Gradonačelnica Niša je rekla da će lokalna samouprava pokušati da reši problem u vezi sa legalizacijom objekta, ali da je svakako neophodna pomoć resornog ministarstva. Ona je prenela zahteve da se omoguće modeli reprograma dugovanja.

Na sastanku je dogovoreno da radna grupa utvrdi precizne podatke, kao i da se razmotri pojednostavljivanje procedura za ponovno priključenje domaćinstava na mrežu.