TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

MILIĆEVIĆ O DOLARU I ENERGENTIMA: ŠPEKULACIJA JE OSNOV SVEGA! (VIDEO)

Aleksandar Milićević, direktor Regionalne privredne komore Niš

Ovo su dešavanja kakva nismo imali od Drugog svetskog rata! Tako situaciju sa cenom energenata i izjednačavanjem dolara sa evrom ocenjuje direktor Regionalne privredne komore Niš Aleksandar Milićević. Kako kaže, ništa nije tragično, a u zavisnosti od perspektive, odnosno od toga kojom valutom se kupuju i prodaju sirovine i proizvodi, može da bude i pozitivno. Najveći problem je, kako kaže, što niko ne zna koliko će to da traje i što ništa ne može da se planira, zbog čestih potpuno nepredvidivih situacija.

Izjednačavanje dolara sa evrom je nešto što se moglo očekivati, ocenjuje direktor RPK Niš, jer je kamata FEDEXa povećana značajno, za 2,5 % dok kamata koju propisuje Centralna banka EU nije, što je rezultat mnogo veće inflacije koja vlada u SAD nego u euro zoni, ocenio je za Zonu plus direktor RPK Niš Aleksandar Milićević.

Nije to ništa tragično čak u zavisnosti od perspektive može da bude i pozitivno – direktor RPK Niš, Aleksandar Milićević.

Koliko će sve trajati, na to niko nema odgovor, a sve može eventualno da uslovi recesiju u evropi, u Evrozoni što može jako da utiče na dešavanja u Srbiji.  Cene energenata ocenjuje nerealnim I neodrživim, a čitavu stanje kao situaciju zasnovanu na špekulacijama! Ocenjuje da država, NBS I Vlada Srbije preduzimaju dobre mere koje utiču na stabilnost u Srbiji, ali da su problemi globalni i da malo toga zavisi od nas.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com