ambulanta milka protic (2)Ambulanta “Milka Protić” u blizini Kazneno- popravnog zavoda spremna je da primi prve pacijente nakon renoviranja. Bila je zatvorena od aprila, zbog vlage, po nalogu sanitarne inspekcije.

Renoviranje ambulante trebalo je da bude završeno krajem maja, ali je problem, sve do sada, bio novac.

Ove radove morao je po zakonu da finansira grad, odnosno nije morao, zavisno od svojih mogućnosti. Ja sam sa gradonačelnikom razgovarao pre 10-ak dana i on je dao zeleno svetlo. Ovaj objekat je trebalo da košta oko 2,5 miliona dinara. Međutim, naši radnici iz Doma zdravlja su radili i on košta negde oko 1,3 miliona dinara, kaže direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan.

Za početak će građanima utorkom i četvrtkom na usluzi biti sluzba opšte medicina. Periodično će dolaziti i patronažna sestra, kućna nega i lekari svih specijalnosti koje budu potrebne. Briga o zdravlju građana jedan je od prioriteta grada, kaže gradonačelnik Darko Bulatović.

Imamo mnogo ambulanti po selima, ambulanti koje su radile pa su zatvorene, imamo i problem kadrova. Sve je to nešto čime ćemo se baviti u nekom narednom periodu. Drago mi je da je priča sa ovom ambulantom zaokružena i da je sve na dobrobit građana, dodaje Bulatović.

Pomoć u renoviranju prižila je i GO Palilula koja za naredni period obećava i tehničko opremanje ambulante.

Moram da naglasim da smo imali uspešnu saradnju i sa KPZ-om koja se odnosi na ispomoć u ljudstvu koje je radilo na renoviranju ambulante. Mi zaista brinemo zdravlju pacijenata i to ćemo raditi i u narednom periodu, kaže predsednik GO Palilula Aleksandar Ždrale.

U naselju Milka Protić ima oko 750 žitelja, a ambulanta za sada ima 250 zdravstvenih kartona.