MINI AKVA PARKPrva faza izgradnje rekretivnog bazena u Sportskom centru „Čair“ privodi se kraju. Novi bazen je deo kompleksa otvorenih bazena i ukupna vrednost svih radova je blizu 140 milona dinara.

Bazen je izgrađen i trenutno se puni kako bi se videlo da li postoje neki nedostaci. Nakon ovih radova biće postavljeni temelji za kulu sa koje će kretati tobogani što će biti glavna atrakcija kako za Nišlije, tako i za turiste.

I ovo je deo nove turističke ponude grada Niša i naš način da podižemo kvalitet te turističke ponude i preko leta povećamo broj turista koji dolaze u naš grad, kaže gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Postavljanje tobogana i završetak celokupnog posla očekuje se sredinom juna. Podršku izgradnji daje i Ministarstvo omladine i sporta.

Ovo je velika stvar i za niški sport, za turizam i za omladinu. Ja mislim da ovde ima mnogo faza jer kad se ovo završi biće urađene kuglana i streljana. Sportska infrastruktura se ovde brzo širi i to planski, ističe državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić.

Kupališna sezona počeće 1. juna, a cena karata za sada će biti 200 dinara. Međutim, kako direktor SC Čair kaže, moraće da se izvrši analiza troškova i broja ljudi koji će biti angažovani na novom delu bazena.

Kapacitet čairskog bazena je oko 6 hiljada ljudi. Uporedo sa izgradnjom rekreativnog bazena, za par dana kreće i nastavak rekonstrukcije zatvorenog bazena.