MINISTAR GAŠIĆ OBIŠAO POPLAVLJENA PODRUČJA (VIDEO)

MINISTAR GAŠIĆ OBIŠAO POPLAVLJENA PODRUČJA (VIDEO)

Novi Pazar,  FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/bs

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poručio je danas u Novom Pazaru da pripadnici Sektora za vanredne situacije, zajedno sa ostalim službama, čine sve da pomognu građanima da sačuvaju njihova domaćinstva nakon što su obilne padavine prouzrokovale porast vodostaja i izlivanje reka.

„Na sreću, u ovom delu Novog Pazara, reka je u koritu. Međutim, sve ono što je stiglo sa svih tih manjih bujičnih vodotokova je ogromna količina vode. Želim da
se zahvalim gradonačelniku Novog Pazara, građanima i lokalnoj samoupravi koji su danas ovde čitavog dana zajedno sa Sektorom za vanredne situacije i
„Srbijavodama“, kao i Vojsci Srbije koja je istog trenutka izašla da pomogne građanima da sačuvamo domaćinstva“, poručio je ministar Gašić.

Kako je istakao ministar Gašić, pripadnici Sektora za vanredne situacije danas su izvršili 84 evakuacije i poručio da će pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica ostati na ovim područjima sve dok građani ne budu u potpunosti bezbedni.

„U ovom trenutku imamo šest spasilačkih specijalističkih timova za spasavanje i rad na vodi, koji u ovom trenutku rade pretragu za dva lica koje je bujica odnela. Imali smo 84 evakuacije danas iz 84 objekta, pet u Novom Pazaru, devet u Sjenici, 30 u Prijepolju, 24 u Priboju i 16 u Brusu. To je pregled situacije u ovom trenutku.
Naravno, i dalje nastavljamo da radimo, 94 pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica su ovde u Novom Pazaru i ostaće i dalje koliko je potrebno da bi građani bili bezbedni“, rekao je ministar Gašić.

Usled obilnih padavina koje su prouzrokovale porast vodostaja i izlivanje reka i bujičnih potoka vanredna situacija proglašena je na teritoriji Novog Pazara, Prijepolja, Tutina i Brusa, kao i na delu teritorije opštine Nova Varoš.
Pripadnici Sektora za vanredne situacije koji su konstantno na terenu do sada su evakuisali 84 osobe, a u područjima ugroženim poplavama angažovani su timovi za crpljenje vode.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com