MINISTAR VUČEVIĆ SA MINISTROM ODBRANE SLOVENIJE

MINISTAR VUČEVIĆ SA MINISTROM ODBRANE SLOVENIJE

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević razgovarao je danas u Kremsu, na marginama sastanka ministara odbrane Centralnoevropske odbrambene saradnje u proširenom formatu, sa ministrom odbrane Republike Slovenije Marjanom Šarecom.

Vučević je izrazio zahvalnost slovenačkom ministru na inicijativi i zalaganju da se Balkanske vojnomedicinske snage (BMTF) finansijski podrže putem Evropskog fonda za mir (European Peace Facility).

Ministar je podsetio da je prilikom nedavne posete načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića Sloveniji potvrđen interes da se obuka pripadnika naše Vojske u planinskim uslovima realizuje na poligonima u toj zemlji.

Vučević i Šarec razmenili su mišljenja i o bezbednosnoj situaciji u regionu sa akcentom na stanje na Kosovu i Metohiji i apostrofirali ulogu KFOR-a u očuvanju mira i stabilnosti u pokrajini.

Ministar Šarec izrazio je zahvalnost za pomoć naše zemlje u borbi sa požarima koji su proteklog leta pogodili Sloveniju i posebno istakao važnost saradnje u vanrednim situacijama među državama u regionu.

Sagovornici su zajednički ocenili da su odnosi u oblasti odbrane između Srbije i Slovenije razvijeni i sadržajni, te da postoji prostor za njihovo kvalitativno i kvantitativno unapređenje.

Ministri Vučević i Šarec potvrdili su nameru da se u narednom periodu realizuju međusobne posete na najvišem nivou radi konkretizacije koraka u razvoju bilateralne vojne saradnje.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com