„Mi činimo sve da se privreda održi i obići ćemo preduzeća širom Srbije kako bi sa njihovim rukovodstvom i predstavnicima lokalnih samouprava videli gde država može da pomogne“ – rekla je ministarka privrede Anđelka Atanasković, koja je obišla proizvodne pogone kompanije Tigar A.D. u Pirotu.

Podsetila je da je Tigar A.d. 2015. dobio prvi UPPR i da ih je država spasila gore situacije. „Uspeli su da se oporave, pokrenu i stanu na noge. Drago mi je da su borci. Sada izmiruju obaveze prema državi i radnicima. Radi se na pronalaženju strateškog partnera“ – kaže ministarka Atanasković.
U kompaniji ocenjuju da stabilno poslovanje nije moguće bez podrške države, naročito zbog dugova iz 2012. godine.
I gradonačelnik Pirota Vladan Vasić podseća da je u jednom trenutku bio doveden u pitanje opstanak firme, a sada se čeka usvajanje novog UPPR-a i nalaženje potencijalnog strateškog partnera.
„Ovo je signal da država vodi računa o kompanijama i radnicima“ – rekao je Vasić.
Načelnica Pirotskog okruga Dragana Tončić navela je da se, uprkos pandemiji korona virusa, svi trude da zadrže zaposlene.

Tigar A.D. zapošljava 1.200 radnika, dnevno proizvede 7-8 hiljada pari obuće, a oko 80% proizvoda se izvozi. Čuveni pirotski opanak proizvodi se već 85 godina.