TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

MINISTARSTVO PROSVETE OBJAVILO PREGLED SLOBODNIH MESTA (VIDEO)

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je na svojoj internet stranici objedinjen pregled slobodnih mesta po školama i obrazovnim profilima nakon prvog upisnog kruga.

Pregled slobodnih mesta može se videti na portalu Moja srednja škola, kao i u osnovnim školama, navodi se u saopštenju. Pomoćnik ministra za srednje obrazovanje i vaspitanje Miloš Blagojević rekao je da je prema poslednjim podacima oko 16.000 slobodnih mesta, ali da će u toku dana biti objavljen zvaničan pdf dokument.

LESKOVAC: MESTA IMA ZA SVE ĐAKE, ALI MOŽDA SE GASE NEKI SMEROVI

Imajući u vidu da je ove godine broj svršenih osmaka na području Jablaničkog okruga manji za 160 u odnosu na prethodnu, pretpostavlja se da će neki obrazovni profili u pojedinim srednjim školama biti ugašeni. U Školskoj upravi Leskovac kažu da još uvek nemaju podatke koje su škole u pitanju, dodajući da će ove informacije imati tek krajem avgusta, nakon što bude završen i drugi upisni rok.

Prema objavljenim rezultatima, sva mesta popunjena su u četiri leskovačke škole, i to u Medicinskoj, Ekonomskoj, Muzičkoj i Tehničkoj školi „Rade Metalac“.

Neraspoređeni učenici će sutra i prekosutra, kada je predviđen upis, moći da se opredele za neku od ostalih srednjih vaspitno-obrazovnih ustanova u kojima ima slobodnih mesta. Inače, od 1760 svršenih osmaka na području Jablaničkog okruga, malu maturu je polagao 1681 učenik, odnosno 1142 đaka na teritoriji Leskovca od ukupno 1198.

Kada je u pitanju broj osvojenih poena svršenih osnovaca na teritoriji Jablaničkog okruga, on se uglavnom kreće u okvirima republičkog proseka. Međutim, tek nakon avgustovskog roka će Zavod za vrednovanje obrazovanja uraditi potpune analize male mature.

Podsetimo, učenici su malu maturu polagali 27. 28. i 29. juna. Zbog dojava o podmetnutim eksplozivnim napravama kojih je bilo u prethodnom periodu, prijemni ispit održan na drugačiji način u odnosu na ranije godine, što je bila još jedna od otežavajućih okolnosti.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com