Tender za opremanje novog KC Niš (ni)je poništen?

Tender za opremanje novog KC Niš (ni)je poništen?

Vest da je poništen tender za opremanje novog Kliničkog centra Niš, Ministarstvo zdravlja naziva “lažnom”.

U saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva, navodi se da je reč o „lažnim informacijama“ i dodaje da je „pre nekoliko dana stigla žalba kompanije koja nije bila ponuđač u navedenoj javnoj nabavci.“

Očekujemo da Komisija za zaštitu prava ponuđača, poštujući propisane rokove i u skladu sa svojim ovlašćenjima, donese odluku u vezi spomenute žalbe, navodi Ministarstvo.

U saopštenju se podseća da je nakon sprovedenog postupka „u skladu sa svim važećim zakonima i propisima ugovor sa odabranim ponuđačem potpisan 07. aprila ove godine.“ Potvrđuje se da je deo opreme već isporučen KC Niš, a da se deo opreme nalazi na carini.

Pojedini mediji, pozivajući se na Rešenje Komisije za zaštitu prava ponuđača i građanskog nadzornika, objavili su da je “utvrđeno je da tender vredan skoro dve milijarde nije bio sproveden po Zakonu, zbog čega će morati da bude raspisan novi”, a oprema koja je već nabavljena, vraćena.

Za sada nema komentara direktora KC NIš Zorana Radovanovića na ove informacije.

Još nema ni informacija o ishodu sastanka u Ministarstvu zdravlja na kojem se razgovaralo o probijanju rokova za završetak izgradnje ovog KC, dan nakon što je ministar Zlatibor Lončar za to okrivio “javašluk pojedinaca i kombinacije koji oni rade”.

Šta o tome kaže premijer Aleksandar Vučić pogledajte u posebnoj vesti ovde.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com