MiRC: Navodi LAF-a nisu tačni

MiRCPovodom izjave Lokalnog antikorupcijskog foruma Grada Niša, koje je preneo portal Gradjanin.rs da je Uprava za kulturu Grada Niša platila „projekat“ za besplatne preporuke, a u cilju tačnog informisanja građana Niša, Medija i reform centar Niš reagovao je saopštenjem u kojem tvrdi da navodi LAF-a nisu tačni.

Prenosimo delove tog saopštenja.

Media i reform centar Niš je na javnom konkursu Grada Niša iz prošle  godine aplicirao predlogom projekta pod nazivom „Unapređivanje profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja kroz razvoj mehanizama za utvrđivanje i ostvarivanje javnog interesa“.

Učešće u našim projektnim aktivnostima uzeli su predstavnici svih medija čiji su projekti sufinansirani u 2015. godini na konkursu Grada Niša za proizvodnju medijskih sadržaja, a takođe je anketirano blizu 200 građana Niša. Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici medija, nevladinog sektora i lokalne samouprave, kao i medijski eksperti među kojima ističemo i prisustvo predsednika NUNS-a g. Vukašina Obradovića” kaže se izmedju ostalog u saopštenju Media i reform Centra.

“Sve nedvosmisleno ukazuje da je izjava predstavnika LAFa da je Uprava za kulturu Grada Niša “platila 480.000 dinara za besplatne preporuke” potpuno netačna, navodi MiRC.

S tim u vezi, smatramo da se ovakvim neistinitim i nepotpunim tvrdnjama višestruko može naneti šteta organizacijama koje se zalažu za transparentno i odgovorno društvo, predstavljajući ih javnosti na negativan način.

Istovremeno se postavlja pitanje zašto predstavnici LAFa nisu našli za shodno da saznaju potpune informacije od Media i reform centra Niš. Za to čak nije bio potreban poseban veliki napor, jer se sve ove informacije uredno nalaze na našem sajtu.

Borba protiv korupcije je važna za sve nas. Tako da je zaista nepotrebno da se senzacionalističkim izjavama po svaku cenu privuče pažnja građana. Neadekvatan pristup istraživačkom radu može samo dovesti do diskreditacije LAF-a, što nikako nije u javnom interesu, kaže se izmejdu ostalog u saopštenju Media i reform Centra Niš, koje u celini možete pogledati i na  njihovom sajtu .

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com