TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Kultura

“MIRIS ŽIVOTA…” SKC NAJBOLJA NA FESTIVALU AMATERSKIH POZORIŠTA

Predstava “Miris života unazad”, Akademskog pozorišta SKC-a Niš, osvojila je pet nagrada na 6. Festivalu amaterskih pozorišta “Zlatna kulisa” u Kragujevcu. Među nagradama je i priznanje za najbolju predstavu u celini. Priznanja i nagrade za naše pozorište stigli su od stručnog žirija, ali i od žirija učesnika.

Glumci Akademskog pozorišta nastavljaju da nižu uspehe, a predstava “Miris života u nazad”, čiji je reditelj Dušan Matejić, zablistala je na još jednom festivalu koji se zbog epidemiološke situacije održava onlajn. Ova predstava je, prema odluci stručnog žirija, proglašena najboljom u celini.

”Filmska preciznost i snažan emotivni utisak. Empatija kroz emociju i utisak koji ostaje u publici, rezultat su odlične igre i vrlo pametnih dramaturških rešenja. Sve ovo ovu predstavu čini ozbiljnim”, obrazložio je žiri svoju odluku.

Glavni glumci u ovoj predstavi dobili su nagrade za najbolje glumce na festivalu. Nagradu za najbolju mušku ulogu na festivalu osvojio je Nemanja Nikolovski, za ulogu Mome.
”Trpeći sve vreme i vešto trčeći kroz situacije, partnerski, emotivno, sve vreme izazivajući empatiju koja poslednjom scenom, slobodno možemo reći filmski jednostavno, a jako izdvaja ozbiljnu rolu”, navodi se u obrazloženju.Jovani Đorđević je za ulogu Madam Roze stručni žiri dodelio nagradu za najbolju žensku ulogu.

“Emocija bez dokazivanja, sve vreme sjajnim, gotovo filmskim momentima, izdvaja rolu koja ostavlja snažan i bolan utisak”, stoji u obrazloženju.
Nagrade su stigle i od žirija učesnika. Nagrada za glumačku bravuru “Mileva Žikić”, dodeljena je Jovani Đorđević za ulogu Madam Roze., a predstava “Miris života unazad” dobila je nagradu i za najbolju predstavu u celini.

Zahvaljujemo se domaćinima Akademskom pozorištu SKC Kragujevac i kragujevačkom SKC-u koji su ove godine, u ovim okolnostima, održali festival i nastavili tradiciju.
Čestitamo našim glumcima, koji se sa gotovo svakog festivala vraćaju bogatiji za nova priznanja i nagrade i koji već godinama unazad osvajaju srca i žirija i publike gde god da zaigraju.

Podsećamo, “Miris života unazad” je psihološka drama o ljubavi, brizi i požrtvovanju. Predstava vodi publiku kroz život gospođe Roze, bivše prostitutke koja je i otvorila prihvatilište za decu prostitutki. Međutim, zbog njene bolesti je mnoga deca napuštaju i odlaze u nove domove, dok sa njom ostaje Momo.U predstavi igraju Jovana Đorđević, Nemanja Nikolovski, Milan Stamenković, Igor Ivanovski, Nemanja Dimitrijević, Milica Kostadinović, Anastasija Rančić, Petar Ščepihin i Nevena Petković.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com