MIRNO, ALI NAPETO NA SEVERU KOSOVA

MIRNO, ALI NAPETO NA SEVERU KOSOVA

RANJENI SOFRONIJEVIĆ VAN ŽIVOTNE OPASNOSTI

Na severu Kosova i Metohije jutros je mirno, ali napeto, posle akcije interventne jedinice kosovske policije u severnom delu Mitrovice i u Zvečanu.

U sukobima je povređeno više civila. Ranjeni Srećko Sofronijević je stabilno i van životne opasnosti. U bolnici u Mitrovici je pregledano još nekoliko osoba koje su povređene tokom akcije policije, ali je većina njih zatražila da bude puštena kući.

Pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal i carine u sredu ujutru su zatvorili više prodavnica u severnom delu Kosovske Mitrovice i okolnim mestima, kako bi, kako su saopštili, sprečili krijumčarenje robe. To je izazvalo reakciju žitelja na severu Kosmeta, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raskrsnice.

Policija je okupljenje Srbe pokušala da rastera suzavcem i šok bombama, a oni su uzvratili kamenicama. Tada je došlo i do pucnjave.

Policija je saopštila da je zbog sukoba uhapšeno osam osoba, a da su za desetak raspisane poternice. Među njima je i dvoje Srba.

Još ima tragova sukoba u Mitrovici i u Zvečanu, na ulicama su patrone od ispaljenih metaka i šok bombi. Ispaljeno je na stotine metaka, a kosovska policija tvrdi da su idemonstranti koristili vatreno oružje.

VUČIĆ: ZNAM ŠTA NAM JE ČINITI, ZAŠTITIĆEMO NAŠ NAROD NA KIM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da “zna šta nam je činiti”, ukoliko kosovski Albanci ponovo upadnu na sever Kosova i počnu da uznemiravaju srpski narod. On je nakon obilaska fabrike i razvojnog centra kompanije “Brose” u Pančevu dodao da se nada da nikada nećemo imati priliku da vidimo na koji će način to uraditi.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com