Nišlijka Una Dimitrijević (12)osvojila je drugu nagradu na prestižnom međunarodnom  muzičkom takmičenju za mlade pevače  „Eurostar“ koje se svake godine održava na Malti.

Una je pevala veoma yahtevnu pesmu, naslovnu numeru iz poslednjeg filma o Džejms Bondu, koju u originalu izvodi Sem Smit (Writing’s on the wall) i u veoma jakoj konkurenciji od preko 100 takmičara u 7 kategorija, odu[evila publiku koja ju je ispratila ovacijama, prenose ljudi bliski porodici.

Ovo je velika čast za mene i dokaz da se trud isplati. Još mi je draže što sam bila jedina predstavnica Srbije i što sam dobila pozive za festivale u Poljskoj i Rumuniji i za čak 2 u Bugarskoj, u Velikom Trnovu i Varni, rekla je Una, a navodi se u mejlu dostavljenom na[oj redakciji.

Inače, učešće na ovako prestižnom festivalu, Uni Dimitrijević je donelo prvo mesto koje je decembra osvojila na „Riga simfoni“ u Letoniji.

Međunarodni festival „Eurostar“ održava se u La Valeti, a cilj organizatora je da predstave i podrže najtalentovanije vokalne umetnike iz čitave Evrope.