TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

MLADI BI DA UPIŠU IT, EKONOMIJU, MAŠINSTVO… (VIDEO)

Učenike završnih godina osnovnih škola najviše interesuju IT sektor, trgovina, ekonomija. Ti obrazovni profili se uglavnom i traže na tržitu rada, kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Za sve oni koji razmišljaju koju srednju školu ili fakultet žele da upišu, organizovan je Sajam profesionalne orijentacije u Oficirskom domu u Nišu. 

Učenici završnih godina osnovnih i srednjih škola, naročito oni koji nisu sigurni šta žele da upišu, dilemu su mogli da reše na Sajmu profesionalne orijentacije u Oficirskom domu u Nišu. Na jednom mestu mogli su da vide koji su obrazovni profili u ponudi.

Na Sajmu profesionalne orijentacije svoje programe predstavilo je 18 srednjih škola i 17 fakulteta.

Mladi mogu da nauče mnoge stvari iz oblasti elektrotehnike i računarstva, jedan od smerova je elektrotehničar račuanra, elektrotehničar obnovljivih izvora energije od ove godine, kaže profesor u ETŠ “Nikola Tesla” Niš Miodrag Marinković. 

Naša Ekonomska škola nudi široko teorijsko znanje, kad završimo Ekonomsku školu, imamo široke mogućnosti, kaže učenik Ekonomske škole u Nišu David Mladenović. 

Sajam profesionalne orijentacije organizuju Nacionalna služba za zapošljavanje i Grad Niš.

Otvaranjem novih kompanija došlo je do veće potražnje kada je u pitanju elektro i mašinska struka. Veliko je interesovanje prema inženjerima mašinske struke, ocenjuje direktor  Filijale Niš NSZ Boban Matić. 

Prethodno je organizovan i Sajam zapošljavanja.

Namerno se jedna za drugom organizuju da bi se smanjio disparitet onoga što privreda i vanprivreda zahtevaju kada su u pitanju profili, a s druge strane obrazovni profili koji se nude od strane obrazovnih institiucija, objašnjava većnik za privredu i održivi razvoj Niša Vladislav Marjanović.

Nacionalna služba za zapošljavanje organizovaće I susret sa roditeljima, zainteresovanim da saznaju aktuelnosti o tržištu rada.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com