TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

MLADI SU ZA EVROPU BEZ GRANICA (VIDEO)

Inicijativa “Otvoreni Balkan” pomoći će povezivanju ljudi u svim oblastima u ovom delu Evrope ocenili su mladi evropski ambasadori Zapadnog Balkana. Doprineće ne samo da se bolje povežu već i da lakšu putuju, usavršavaju se u zemljama članicama EU i bez problema organizuju događaje na evropskom nivou.

 Mladi evropski ambasadori – aktivisti Zapadnog Balkanapovezuju mlade kroz razne kreativne projekte u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnooj Gori, Severnoj Makedoniji i Srbiji. Sada primaju nove članove. Kažu da će, ukoliko se ostvari inicijativa “Otvorenog Balkana” nova generacija Mladih evropskih ambasadora imati još bolje uslove da utiču na društvene promene.

Projekat Otvorenog Balkana je usko povezan sa nama, jer mi putujemo, komuniciramo i vidimo probleme kojih ne bi bilo da smo u EU, ne bi bilo granica”, kaže Mladi evropski ambasador, Dimitrije Prokopović. 

Smatram da stvaramo bolje odnose među mladima Zapadnog Balkana”, objašnjava Teodora Cekić, Mlada evropska ambasadorka iz Niša. 

Rekla bih da smo mi paralelni Otvoreni Blakan. Nastojimo da ga stvorimo onako kako ga mi želimo za uspešne i obrazovne mlade ljude”, dodaje Andrijana Nikitović, koordinator mladih ambasadora Zapadnog Balkana. 

Svi mladi između 18 i 29 godina sa Zapadnog Balkana mogu do kraja juna da se prijave preko platforme Mladih evropskih ambasadora i postanu aktivisti Zapadnog Balkana.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com