MLADIĆ RANJEN U VIKENDICI, OSUMNJIČENI I POMAGAČI UHAPŠENI

MLADIĆ RANJEN U VIKENDICI, OSUMNJIČENI I POMAGAČI UHAPŠENI

Zbog sumnje da je pištoljem ranio dvadesetšestogodišnjeg mladića, uhapšen je Z.M. (54), saopštila je niška policija.

U saopštenju MUP se navodi da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, efikasnim operativnim radom, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su danas Z. M. (54) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teška telesna povreda, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Z. M. je, kako se sumnja 19. marta u vikendici N. S. (1987) ispalio dva hica iz pištolja, od kojih je jedan pogodio u nogu dvadesetšestogodišnjeg mladića koji je, sa povredama, otišao u Univerzitetski klinički centar Niš, nakon čega su zaposleni obavestili policiju.

Juče su uhapšena još četvorica zbog sumnje da su pomagali izvršiocu.  Dvojica su zatečeni u toj vikendici pokušavajući da sakriju tragove pucnjave, a druga dvojica u kući osumnjičenog za pucnjavu dok su pokušavali da sklone dokaze.

To su N. S. (1987), I. B. (1987), D. A.(1988) i N. S. (1992) zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. N. S. (1987) i I. B. su juče zatečeni u vikendici dok su, kako se sumnja, pokušavali da sakriju tragove pucnjave, dok su N. S. (1992) i D. A. istog dana pronađeni u kući Z. M. dok su, kako se sumnja, pokušavali da sklone dokaze pucnjave.

Prilikom pretresa kuće Z. M. zaplenjeni su ručna bomba, pištolj, revolver, nekoliko metaka, kao i 16 paketića marihuane i dve vagice za precizno merenje.

N. S, I. B, D. A. i N. S. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu, dok će Z. M, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, biti određeno zadržavanje.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com