MNOGE NIŠLIJE ISKORISTILE ZAMENSKE VAUČERE (VIDEO)

MNOGE NIŠLIJE ISKORISTILE ZAMENSKE VAUČERE (VIDEO)

Srpski turisti koji nisu iskoristili svoje zamenske vaučere, to mogu da urade najkasnije do kraja naredne godine, ali u nekim agencijama kažu da je većina klijenata to već uradila. Najviše vaučera bilo je za letovanje u Grčkoj. Putniku koji se odluči za povraćaj novca, organizator putovanja sredstva može da isplati najkasnije do 1. februara 2023. godine.

Za one turiste koji nisu iskoristili svoje zamenske vaučere, produžen je rok za još godinu dana – do 31. decembra naredne godine. Neke niške agencije već su ove letnje sezone zamenile veći deo ranije nerealizovanih putovanja novima.

 

 

 

Realno bi trebalo da budem zadovoljna da je dosta putnika iskoristilo svoje zamensko putovanje, da su se ljudi uklopili. Uglavnom je to Grčka bila kod nas, bila je i Turska. Dobar deo njih je iskoristio u onom terminu koji je već bio u najavi kao prvi postojeći aranžman. Bilo je i zamene termina sa juna na septmbar, kaže Snežana Klikovac iz turističke agencije “Twins travel”.

Ko može da putuje, u koju zemlju može da ode, pod kojim uslovima, da li treba da bude vakcinisan, da li mu je potreban antigenski ili PCR test – najčešća su pitanja koja su prethodno mučila turiste.

U saopštenju ministarstva turizma navodi se da se mogućnost zamenskog putovanja, pod uslovima iz Uredbe odnosi i na izlete.

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com