Modeli aviona u Dečijem centru u Nišu

Modeli aviona u Dečijem centru u Nišu

AVIONI IZLOZBAOko 25 vazduhoplovnih modela u spomen srpske avijacije izloženo je danas i sutra u Dečijem centru u Nišu. Izložbu organizuju Ruski klub i modelari iz Niša, a posetioci mogu da vide i let kvadrokopterom, odnosno popularno nazvan dron. Postavka i u nedelju traje do 18 sati.

Galeb, Cesna, Lasta, jedrilice, ali i ruski borbeni lovac Suhoj u manjoj veličini neki su od modela koje posetioci mogu da vide na izložbi u Dečijem centru u Nišu, povodom Dana srpske avijacije. Oko 25 različitih modela provuklo je pažnju starijih, a posebno najmlađih.
Replike i leteće modele aviona na daljinsko letenje prave modelari iz Niša. Izrada, kažu, nije jednostavna, ali je posle truda i rada najveće zadovoljstvo videti letelicu u vazduhu.

“Ako modelar ima maštu i iskustvo, on će model napraviti za oko mesec dana. Za izradu se koristi posebna vrsta drveta balsa. Tu je takođe i lipa, a od naših materijala platno i karbonska AVIONI 3vlakna”, objašnjava avio-modelar Milorad Zorić

Izložbu je pripremio Ruski klub u Nišu zajedno sa Dečijim centrom. Organizatori napominju da leto treba iskoristiti za druženje i zabavu, ali i za učenje.

“Moramo da kažemo da je 2. avgusta 1893. godine prvi put u Srbiji pomenuta avijacija, pa se i mi pridružujemo obeležavanju tog datuma. Osim izložbe, posetioci će moći da čuju i predavanja”, dodaje direktorka Dečijeg centra Aleksandra Davinić

Izložba posvećena srpskoj avijaciji biće otovrena i u nedelju, od 10 do 18 sati.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com