Moguće otvaranje lektorata korejskog jezika

Moguće otvaranje lektorata korejskog jezika

AMBASADOR KOREJEMoguće otvaranje lektorata za korejski jezik na Filozofskom fakultetu u Nišu samo je jedan od vidova saradnje ove visokoškolske ustanove i korejske ambasade. To je istaknuto nakon sastanka korejskog ambasadora Do-hun Lia i dekana Filozofskog fakulteta Gorana Maksimovića. Ovom prilikom, ambasador je održao i predavanje o istoriji i kulturi Republike Koreje.
Prva poseta korejskog abasadora niškom Filozofskom fakultetu, I prva ideja o otvaranju lektorata za korejski jezik.  Filozofski  već nudi engleski, francuski i ruski. U planu je otvaranje departmana za germanistiku, i odseka za japanski i kineski jezik. Kada se otvori lektorat za korejski , to će biti za sve studente niškog Univerziteta, a ne zasmo za one na Filozofskog.
Ambasador Koreje iskoristio je posetu da studentima kroz kratko predavanje na engleskom jeziku približi kulturu i istoriju svoje  zemlje.
Ambasador je posetio i Univerzitet gde je sa rektorom razgovarao o budućoj saradnji ambasade i ove visokoškolske ustanove u Nišu. Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla“poklonio  knjige vredne više od  1.000 evra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com