"Moj drug policajac"

Still0518_00002Deca moraju što ranije da počnu da uče koje opasnosti ih vrebaju u saobraćaju i da pre polaska u školu nauče osnovna pravila. Policajci u Nišu odlučili su da im ta pravila približe kroz radionice, druženje i komunikaciju sa policijskim službenicima.

Mališane vrtića “Palčić” upoznali su ih sa najvažnijim saobraćajnim pravilima i opasnostima koje vrebaju. Međutim, mališani su kroz razgovor i pesmu pokazali da već puno toga znaju.

Razvoj bezbednosne kuture u saobraćaju kod dece jedan je od prioriteta Policijske uprave u Nišu i Internacionalne policijske asocijacije- region Niš. Zato je i pokrenut projekat “Moj drug policajac” u saradnji sa Predškolskom ustanovom “Pčelica” iz Niša.

Važno nam je i da policijsku profesiju približimo predškolcima i da oni znaju da su policajci njihovi drugovi, kaže policijska službenica Marija Ranđelović.

Mališani vrtića “Paličić” nakon radionica, u dvorištu vrtića družili su se sa policajcima, videli kako izgledaju policijska vozila i saznali šta sve policajci rade. Policajci će u narednom periodu obilaziti sve vrtiće u kojima ima oko 6 hiljda mališana.