TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Ekonomija Turizam VESTI

“MOJA SRBIJA” POZVALA VLADU DA PUSTI U OPTICAJ JOŠ 100.000 VAUČERA ZA ODMOR U SRBIJI

Udruženje “Moja Srbija” uputilo je danas poziv Vladi Srbije da pusti u opticaj novih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji.

U pozivu se ističe da je prva ovogodišnja kvota od 100.000 vaučera podeljena za nepuna dva dana, dok je nova tura od 100.000 vaučera potrošena za samo nekoliko sati, što znači da je interesovanje građana za odmor u Srbiji izuzetno veliko i da ovaj vid olakšica daje odlične rezultate.

“Podela vaučera za odmor predstavlja jednu od najisplativijih subvencija u srpskoj privredi jer sav novac plasiran u domaći turizam ostaje u novčanim tokovima naše zemlje i veoma brzo se kroz poreze i ostala davanja vraća u budžet”, ističu u udruženju “Moja Srbija”.

Dodaju da je interesovanje građana za odmor u Srbiji svake godine sve veće, a da je broj ugostitelja uključenih u akciju tokom prethodnih osam godina uvećan 10 puta.

Kao i ranije, naši građani su se i ove godine najviše interesovali za planine i banje, pa je tako najveći broj vaučera do sada otišao u Vrnjačku Banju, Sokobanju, na Zlatibor i Kopaonik, ali i na Palić, Srebrno jezero i u druge turističke destinacije u zemlji.

Vaučeri će moći da se koriste isključivo za plaćanje usluge smeštaja, a pokrivaće deo troškova u iznosu do 5.000 dinara.

U udruženju “Moja Srbija” veruju da će nadležno ministarstvo, kao i ranijim slučajevima, prihvatiti njihovu inicijativu i naći mogućnosti da odobri dodatnu količinu vaučera i time omogući svim zainteresovanim građanima da deo svog odmora, uz subvenciju, provedu u Srbiji.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com