TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

MOŽDA ČEKAJU BAŠ VAS: UDOMI, NE KUPUJ!

Još jedan otvoreni dan organizovan je u prihvatilištu za pse u Nišu, koje se nalazi kod gradske deponije.

To je prilika za sve koji vole životinje da onim napuštenim pruže dodatnu pažnju, poigraju se sa njima i – možda odaberu psa kojeg će da povedu sa sobom.  Nije im lako odoleti, obožavaju maženje i igru.

Najčešće su na druženje došli roditelji sa decom, kako bi ih naučili da vole životinje i dobro postupaju sa njima.

Sonja Kocić kaže da uvek dolazi  zbog ćerke ali i zbog toga što i sama voli pse.

“Udomili smo, naravno. Čuvam četiri psa. To jeste velika obaveza, nigde ne može da se ode, velike su obaveze ali kada se za to odlučite, morate da brinete o njima”, rekla je Sonja.

Njena poruka je: Udomite!

“Samo da udomljuju kučiće, da mogu nekako da se spasu! Žalosno je koliko ima napuštenih pasa…”

Druženje sa psima iz prihvatilišta organizuju JKP Mediana i Udruženje “Pit”.

“Ima interesovanja za udomljavanje, ali to je uvek naravno malo, zbog broja napuštenih pasa. Mi stalno apelujemo na važnost udomljavanja zbog smanjenja populacije napuštenih pasa. Stalno promovišemo CNR program. Sada je to potpuno besplatno – kastracija, sterilizacija, označavanje, vakcinacija protiv besnila. Pozivamo ljude, mogu zakazati te intervencije. Mi se kao udruženje trudimo da im obezbedimo i prevoz ako ga nemaju. Tako da, uz sprovođenje CNR programa i udomljavanje zajedno možemo smanjiti populaciju napuštenih pasa”, rekla je Nina KrstiĆ iz Udruženja “Pit”.

Na druženje su stigla i dva magarenceta

Ispred prihvatilišta je organizovana i izložba pasa koji borave u prihvatilištu. Svaki posetilac mogao je da odabere psa sa kojim želi da se predstavi i prošeta po crvenom tepihu.

U JKP Mediana saznajemo da je u prihvatilištu trenutno 60 pasa. Tu je ukupno 40 kaveza, koji maksimalno mogu da prime po dva psa. U planu je proširenje kapaciteta, i najverovatnije će se obezbediti još toliko mesta za napuštene pse.

U Udruženju Pit kažu da su zadovoljni uslovima i da prihvatilište u potpunosti zadovoljava kriterijume. I naravno, pozivaju građane da udome neku od ovih divnih životinja.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com