MOŽE LI ČAIR U EVROPU? (VIDEO)

MOŽE LI ČAIR U EVROPU? (VIDEO)

Dok se polako pripremaju za novu sezonu i evropske izazove, fudbaleri i uprava Radničkog ne znaju da li će svoje rivale u kvalifikacijama za Ligu konferencija dočekati na Čairu. Spisak zamerki UEFE na trenutno stanje je dugačak, a na listi su se našle 203 primedbe. Najveće su svakako za dotrajale stolice i mokre čvorove. U Radničkom kažu da renoviraju šta mogu, ali da je to samo kap u moru problema.

Marko Aleksovski, marketing menadžer Radničkog

Dotrajle stolice, mokri čvorovi, numeracija sedišta i mnoge druge stavke našle su se na listi UEFA koja je pobrojala 203 problema koje stadion ”Čair” ima u ovom trenutku. Renovirane su službene prostorije, kancelarije delegata, antidoping i medicnska soba o trošku kluba ali to je samo deo problema koji se od Evrope do Evrope samo nagomilavaiju.

– Neki su nedostaci jako krupni i problematični, s druge strane su mali koji se jako mogu otkloniti. Mi smo krenuli sa renoviranjem stadiona, još pre apliciranja za Uefina takmičenja – kaže Marko Aleksovski marketing menadžer Radničkog.

Rekonstrukcija i renoviranje je veliki posao, jer je ”Čair” česta meta vandala.

Problem je što na svakoj kapiji može da se uđe i onda ljudi koji ne shvataju ovo kao gradsku svojinu lome stolice i sve ostalo – kaže sportski novinar ”Večernjih novosti”, Aleksandar Ilić.

Radnički samo koristi stadion.

Verujem da Radnički da ima mogućnosti bi sredio sve, ovako on samo koristi stadion i mora da se dogovara sa još dve strane – kaže Ilić.
Na ”Čairu” se ipak nadaju da će svoje evropske bitke vojevati u Nišu.

– Postoji bojazan da Čair u jednom trenutku više neće ispunjavati Evropske standardekaže Marko Aleksovski marketing menadžer Radničkog.

Aleksandar Ilić, sportski novinar

 

Kada će Čair dobiti novo ruho to za sada niko ne zna.

To ne zavisi od lokalne samouprave već od kancelarije za javna ulaganja – kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ukoliko ”Čair” i posle prinudnih popravki, ne dobije odobrenje od UEFE za odigravanje evropskih utakmica Radnički će najverovatnije igrati na nekom od Beogradskih stadiona jer ni komšijski Kruševac a ni Surdulica nemaju stadione po Evropskim standardima.