TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

MUP POZIVA GRAĐANE DA PREDAJU NELEGALNO ORUŽJE

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije pozvalo je danas građane koji poseduju neregistrovano oružje da ga od sutra, 8. maja do 8. juna ove godine, predaju najbližoj policijskoj stanici.

Načelnik Odeljenja za oružje iz Uprave za upravne poslove MUP-a Jelena Lakićević ističe da tokom ovog perioda građani koji predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice, kao i da ne moraju da dokazuju poreklo oružja.

„Pozivamo građane koji poseduju nelegalno oružje da se odazovu ovom pozivu, obrate najbližoj policijskoj stanici i predaju oružje za koje nemaju isprave o oružju“, poručila je Lakićević, navodi se u saopštenju MUP-a.

Precizirala je da se poziv odnosi na sve vrste oružja, automatsko kao i svako drugo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju koju su građani protivpravno držali.

„Ujedno Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva i one građane koji nisu predali policijskim stanicama na čuvanje oružje nakon smrti vlasnika, da to sada i urade“, ističe Lakićević.

Oružje u nelegalnom posedu građani u navedenom periodu, bez ikakvih posledica, mogu predati svakog dana, od 7 do 19 časova.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com