MUP TRAGA ZA MUŠKARCEM IZ BEOGRADA OSUMNJIČENIM DA JE DRŽAO ZATOČENU ĆERKU

MUP TRAGA ZA MUŠKARCEM IZ BEOGRADA OSUMNJIČENIM DA JE DRŽAO ZATOČENU ĆERKU

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova tragaju za Urošem Pašajlićem (1985) iz Beograda zbog sumnje da je izvršio krivična dela nasilje u porodici,
zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza.

“Molimo građane da, ukoliko ga prepoznaju sa fotografije, ili imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju, obaveste policiju na broj telefona 192 ili 011/2751-630” – navode u MUP-u.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog za raspisivanje potrage za muškarcem koji se sumnjiči za nasilje nad partnerkom i detetom, koje je, kako saznaje Tanjug, policija našla u jako teškom stanju. Nakon što je tužilaštvo obavešteno o nasilju nad ženom i detetom koje se dogodilo na Zvezdari, naloženo je zadržavanje, saopštilo je to tužilastvo. S obzirom na to da se osumnjičeni dao u bekstvo naloženo je raspisivanje potrage.

Policija je u stanu u ulici Ružice Sokić pronašla devojčicu (8) koju je njen otac Uroš P. (37) držao zatvorenu u stanu, nakon što je Ivana L. (47) prijavila nasilje. Ivana L. prijavila je Uroša P. za zlostavljanje, a policiji se obratila sa razbijenim nosem. Navela je da on drži devojčicu zatvorenu u stanu. Policija je devojčicu našla u veoma teškom stanu, a hitna pomoć ju je zbirnula u naldežnu instituciju. Kako mediji prenose, otac je devojčicu držao godinama kao roba.

 

Centar: Roditelji bili nepodobni, sud dodelio dete na staranje ocu

Centar za socijalni rad Beograd, odeljenje Zvezdara, naveo je povodom slučaja zanemarivanja maloletne devojčice L.P. da su po njenom rodjenju pokrenuli postupak lišavanja roditeljskih prava oba roditelja, ali da je nadležni sud kasnije doneo odluku da se o detetu stara otac.

Kako se navodi u odgovoru Centra za socijalni rad dostavljenom Tanjugu, u slučaju maloletne L.P. postupali su odeljenje Palilula, a zatim i odeljenje Zvezdara od njenog rođenja, kada je porodilište gde je rođena alarmiralo da roditelji nisu podobni da se staraju o detetu. Centar za socijalni rad Beograd, odeljenje Palilula je u skladu sa svojim nadležnostima dete smestilo u ustanovu socijalne zaštite, posle čega je pokrenulo postupak lišenja roditeljskih prava za oba roditelja. Kako se navodi, nadležni sud je zatim doneo odluku da dete dodeli na staranje ocu.

Nakon toga Centar za socijalni rad Beograd, odeljenje Zvezdara je 2020. godine od strane policije obavešteno da ima saznanja da se u stanu čuje plač deteta, navodi se u odgovoru povodom ovog slucaja. Otac se postupajući po prijavi policije nešto kasnije odazvao na razgovor sa radnicima Centra za socijalni rad koji su procenili da dete nema nikakve tragove zanemarivanja. Nakon toga, kako se navodi, više nije bilo prijava Centru za socijalni rad u ovom slučaju.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com