MUP: UHAPŠENI ZBOG POZIVANJA NA NASILNU PROMENU USTAVNOG UREĐENJA (VIDEO)

MUP: UHAPŠENI ZBOG POZIVANJA NA NASILNU PROMENU USTAVNOG UREĐENJA (VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Bezbednosno- informativnom agencijom i nadležnim tužilaštvima u Beogradu i Novom Sadu, uhapsili su D. K. (35), D. Z. (52) i D. B. (36) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, dok se D. B. tereti i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Trojica uhapšenih terete se da su pozivali građane da se okupe u većem broju u Beogradu i da nasilno sruše Vladu i predsednika Republike Srbije.

Policija je kod D. B. pronašla karabin sa optikom i pripadajućom municijom koji mu je, kako se sumnja, prethodno predao M. J. (22), koji je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. M. J. je, kako se sumnja, to oružje prethodno otuđio, pa se tereti i za krivično delo teška krađa.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija uhapšen je i I. T. (28).

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova neće dozvoliti ni nasilnim pojedincima ni grupama da ugrožavaju ustavni poredak Republike Srbije, bezbednost, mir I sigurnost svih njenih građana. Srpska policija je spremna da u svakom trenutku brzo i odgovorno reaguje na svaki pokušaj ekstremista da ruše Srbiju histerijom i nasiljem i naoružani hodaju ulicama naše zemlje.

Svako ko pokuša da svoje nečasne motive i ciljeve sprovede pretnjama, nasiljem, oružjem, suočiće se sa odlučnim i nepokolebljivim odgovorom Ministarstva unutrašnjih poslova, a građani treba da budu sigurni u snagu, spremnost I odlučnost svoje policije za očuvanje njihove bezbednosti“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com