Muzej za novogodišnje praznike imao 300 posetilaca

Muzej za novogodišnje praznike imao 300 posetilaca

Ćele kulaZa radnike niškog Narodnog muzeja praznika nije bilo. Radilo se i 1. i 2. Januara. U tim danima objekte muzeja posetilo je oko 300 turista iz Srbije i okolnih zemalja. Najviše je bilo posetilaca iz Bugarske, ali i iz Rusije i Turske. Jedini dan kada objekti Muzeja neće raditi je 7. Januar.

Istorijska blaga Niša – Ćele kula, Koncentracioni logor, Muzej u vreme novogodišnjih praznika privukli su veliki broj kako domaćih, tako i stranih turista. Vrata ovih objekata bila su otvorena za sve i kada je cela Srbija odmarala. Najzanimljiviji je, kao i obično bio jedinstven spomenik u svetu nastao posle velike bitke na Čegru.

Ove godine niški Muzej dobio je novu stalnu postavku, ali i virtuelni muzej u Tvrđavi. Direktor Slaviša Popović kaže da će i naredne godine pokušati da posetiocima ponude nove sadržaje.

Objekte Narodnog muzeja godišnje poseti oko 60 hiljada turista. Od toga, više od 50 odsto obiđe Ćele kulu. Na drugom mestu po broju poseta je Logor na Crvenom Krstu, a zatim slede Arheološka sala i Sinagoga.