Gradska cvecara (5)Na dan firme, JKP Mediana otvorila je prvu Gradsku cvećaru u Niškoj tvrđavi. To znači siguran posao za preuzete radnike Gorice.

Prvo je otvorena ova cvećara, jer je za ovaj prostor rešena imovinska situacija, a uskoro će i ostale, kaže direktor JKP Mediana Bratislav Vučković.

Gradonačelnik Niša je zadovoljan radom rukovodstva Mediane i razvojem te firme.

Očigledno da je menadžment Mediane sa poverenom Gradska cvecara (4)delatnošću gradskog zelenila uspeo da prepozna i svoj interes i način da oplemeni prostor i da ga načini lepim za Medianu, ali i za građane Niša, kaže gradonačelnik Zoran Perišić.

Nije samo cveće u Gradskoj bašti. Tu je i venjak gde se mogu slikati mladenci, a pažnju posetilaca privlače i paunovi. Od zaborava su otrgnute i neke davno napravljene stvari poput drvenih baštenskih garnitura koje su pre više od decenije uradili komunalni radnici, ali i veliki grb SFRJ, koji je nekada stajao na zgradi Banovine. Prema nekim procenama, kraj njega se slikalo više od pet hiljada ljudi.

A koja je godišnjica Mediane, teško je reći, jer je tokom decenija doživela brojne transformacije. U svakom slučaju, prvo komunalno preduzeće u Nišu formirano je 1947. godine