NA GRADINI SE ČEKA DO DVA SATA NA PRELAZAK GRANICE, NA PREŠEVU I DO SAT I PO (VIDEO)

NA GRADINI SE ČEKA DO DVA SATA NA PRELAZAK GRANICE, NA PREŠEVU I DO SAT I PO (VIDEO)

I ovog petka na graničnim prelazima na ulazu i izlazu iz Srbije bilo je velikih gužvi i dugog čekanja, a takva situacija očekuje se i za vikend, zbog početka raspusta u više zapadnih zemalja, ali i odlaska na odmor naših građana.

Od danas posle podne, počeo je školski raspust u pet nemačkih pokrajina – Bremen, Donja Zaksonija, Zaksonija, Zaksen-Anhalt i Tiringija, odakle dolaze naši ljudi, ali i mnogo gastarbajtera turskog porekla, koji preko Srbije putuju za Tursku. Takođe, raspust je počeo i u delovima Holandije.

Na graničnom prelazu Gradina, sa Bugarskom, putnici su čekali oko dva sata na ulazak u tu zemlju. Apel svim putnicima je da, ukoliko moraju preko ovog prelaza, ponesu veće količine vode i budu strpljivi.

Putnici koji su danas na graničnom prelazu Preševo, rekli su da se u smeru ka Severnoj Makedoniji čeka do 45 minuta, dok je na ulazu u Srbiju zastoj od sat i po vremena. 

Putnici koji su čekali na ovom graničnom prelazu, kako bi ušli u Srbiju, uglavnom su bili na odmoru u Grčkoj, ali ima i stranaca koji su u tranzitu ka evropskim zemljama.
Poljakinja koja se u svoju zemlju vraćala iz Grčke sa odmora kazala je da je do granice sa Srbijom putovala oko četiri sata, a da je na ovom graničnom provela preko sat vremena.
Putnik iz Subotice rekao je da je na granici čekao oko 45 minuta, ali da je zadovoljan, s obzirom da na ostalim graničnim prelazima od Grčke do Srbije nije bilo zastoja.
Kako je navela Čehinja koji se vraćala sa odmora iz Grčke na graničnom prelazu Preševo čekanja su duža od sat vremena.
“Ne sviđa nam se ova situacija”, rekla je ona.

Jedna Beograđanka rekla je da vrućine i nervoze zbog čekanja na granici nema, jer je u dobrom društvu, sluša dobru muziku i vraća se u “najlepšu zemlju na svetu”.
Takođe, jedan od putnika koje se vraćao u Srbiju smatra da je povratak sa letovanja iz Grčke dobro prošao i da su putevi uređeni, a da na ulazu u Srbiju čekao oko 50 minuta, te dodao da je kada je išao na odmor, na ovom prelazu, čekanje trajalo isto toliko.

Makedonac koji je krenuo put Beča kaže da se na prelazu Preševo ne čeka dugo i da mu nije smetalo, jer je to normalno u ovo doba godine.
Putnik iz Srbije koji je bio na odmoru u Neo Rasni kaže da je u koloni proveo oko sat vremena, a da kada je išao u Grčku na ovom prelazu bio svega desetak minuta, jer je putovao noću.

Na graničnom prelazu Preševo u suprotnom smeru, ka severnoj Makedoniji nešto je bolja situacija, ali je jedan Čačanin izrazio nezadovoljstvo zbog čestih radova na putu u Srbiji, zbog čega mu zadržavanje na granici pada teško.

Državljanin Rumunije koji je krenuo u turuistički obilazak prvo Grčke, potom Albanije i Hrvatske, kaže da je put kroz Srbiju bio dobar i da je na granični prelaz Preševo stgao iz svoje zemlje za oko šest sati.
“Mislim da ovde čekam oko 15 minuta i mislim da momci rade poprilično dobro, nema problema, ništa mi nije problem idem na more”, kazao je putnik iz Rumunije.

Najveće gužve su na ulazu u Srbiju iz pravca Mađarske, pa je tako na Horgošu, najvećem prelazu, otvoreno svih šest raspoloživih traka. Putnicima bi, zato, bilo lakše da se upute na druge, manje prelaze sa Mađarskom, poput Kelebije, na kojoj je, prema kamerama MUP-a, oko 15 sati bilo svega nekoliko automobila.
Povećan broj vozila u oba pravca primetan je i na prelazu Batrovci, sa Hrvatskom, gde se tek može očekivati talas putnika iz zapadne Evrope.
Kada je reč o pravcu prema Crnoj Gori, na prelazu Jabuka je duga kolona vozila na izlazu iz Srbije, dok je na prelazu Špiljani nešto manje automobila, pokazuju kamere MUP-a.

Kada je reč o susednoj Bugarskoj, putnicima se savetuje da budu obazrivi, jer su u toku radovi na izgradnji autoputa, kao i da putarinu plate elektronski, kako bi izbegli dodatno čekanje na ulasku u tu zemlju.
Granični prelaz Gradina inače je jedan od najfrekventnijih i obavezna stanica stotinama hiljada turskih državljana koji iz Nemačke, Francuske, Austrije i drugih zemalja, gde žive i rade, kreću put Turske gde provode godišnje odmore.
Najveći broj putnika su turski državljani iz zemalja zapadne Evrope, koji su krenuli na odmor u domovinu.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com