Na jugoistoku za jedan dan otkriveno 48 ilegalnih migranata

Na jugoistoku za jedan dan otkriveno 48 ilegalnih migranata

SIRIJCI.avi_snapshot_00.16_[2014.10.26_17.56.49]
arhivska fotografija: ilegalni imigranti otkriveni u jednoj od ranijih akcija
U dve odvojene akcije, niška policija je u toku jučerašnjeg dana, pronašla 31 stranog državljanina koji su ilegalno ušli u Srbiju.

U prvoj akciji, policija je, u blizini naplatne rampe ”Nais”,  uhapsila   A. I. (1996) i A. N. (1990), obojica iz okoline Preševa, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Sumnja se da je A. N., vozeći automobil marke “golf 4″ ispred putničkog automobila marke ”ford mondeo”, pokušavao da omogući nesmetano kretanje ”ford mondea” kojim je upravljao A. I., a u kojem  se nalazilo osam državljana Sirije i jedan državljanin Eritreje.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

U drugoj akciji policija je na glavnoj železničkoj stanici u Nišu, u putničkom vozu, koji saobraća na relaziji Preševo – Niš pronašla 18 državljana Avganistana i četiri državljana Sirije koji su ilegalno doputovali iz pravca Republike Makedonije.

U džipu “švercovao” 17 Iračana

Muškarac iz Dimitrovgrada koji je uspeo da u džip ugura čak 17 ilegalnih migranata iz Iraka je otkriven kada je policija zaustavila vozilo i uhapšen.

Reč je o T.T. (35) koji je osumnjičen da je izvršio krivično delo nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopštila je Policijska uprava Pirot. Među ilegalcima ima i sedmoro dece.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Pirotu odredio je osumnjičenom pritvor do 30 dana.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com