TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika region i Srbija VESTI

NA KOSOVU UHAPŠEN ZLATAN ARSIĆ ZBOG NAVODNOG RATNOG ZLOČINA (VIDEO)

Sud u Prištini Arsiću odredio jednomesečni pritvor

Posebno odeljenje osnovnog suda u Prištini odredilo je danas jednomesečni pritvor Srbinu Zlatku Arsiću koji je uhapšen u utorak na prelazu Bela Zemlja.

“Osnovni sud u Prištini odredio je meru pritvora okrivljenom Z.A. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ratni zločin”, saopšteno je iz suda, prenela je Gazeta ekspres.

Kako se dodaje, sudija za prethodni postupak usvojio je kao osnovan zahtev specijalnog tužilaštva Kosova za određivanje mere pritvora okrivljenom, i njemu je određena mera pritvora u trajanju od jednog meseca.

Navodi se i da stranke imaju pravo žalbe apelacionom sudu, preko osnovnog suda u Prištini.

Srbin Zlatko Arsić, star 45 godina, iz sela Ajnovce kod Kosovske Kamenice uhapšen je u utorak na administrativnom prelazu Bela Zemlja, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju mu je odmah obezbedila branioca.

Kako je ranije saopšteno iz specijalnog tužilaštva tzv. Kosova, uhapšeni se sumnjiči da je navodno u martu 1999. godine, kao službeno lice u policijskoj stanici u Kosovskoj Kamenici, zajedno sa drugim pripadnicima tadašnje policije SRJ, navodno tukao Albanca B.M, nanevši mu teške povrede.

Srpska lista: Hapšenje Arsića jasan pritisak i zastrašivanje Srba sa ciljem proterivanja

Srpska lista ocenila je danas da hapšenje Zlatka Arsića, iz sela Ajnovce kod Kosovske Kamenice, bez predočenih ikakvih dokaza koji govore o njegovoj krivici u očima srpskog naroda, njegove porodice i troje dece izgleda kao jasan pritisak i zastrašivanje koje sprovode kosovske institucije i režim Aljbina Kurtija sa ciljem proterivanja srpskog naroda.

“Likovanje safari ministra Dželala Svečlje koji govori o zadovoljenju pravde i krivici gospodina Arsića pre bilo kakve odluke suda zabrinjava sve Srbe i svakog ko želi da veruje u pravo i pravdu čiji je osnovni postulat da niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno, a što nažalost ne važi za Srbe na Kosovu i Metohiji”, ocenila je Srpska lista u saopstenju.

Srpska lista poziva kosovske institucije da pokrenu postupak i pozovu na odgovornost Dželala Svečlju i svakog drugog ko nevinog čoveka proglašava unapred krivim etiketirajući njega i njegovu porodicu, ali i čitav srpski narod.

“Pozivamo predstavnike Kvinte, Kancelariju Evropske unije, Euleks, UNMIK, OEBS, i sve ostale da hitno formiraju pravni tim koji će pratiti slučajeve koji se protiv Srba vode pred kosovskim sudovima jer izražavamo ozbiljnu sumnju da se Srbi optužuju bez ikakvih dokaza, pa čak i osuđuju i da se lažne optužnice koriste za progon preostalih Srba, posebno južno od Ibra”, ukazuje se u saopštenju.

Pretučena dva srpska mladića u selu Jošanica kod Leposavića

Jedan od mladića iz Jošanice kod Leposavića, Ðorđe Mićović, koga su pripadnici tzv. Specijalnih jedinica Policije Kosova pretukli sinoć, rekao je da se sve dogodilo u večernjim satima kada se automobilom kretao kroz svoje selo.

“Specijalci takozvane Kosovske policije su mi blokirali put. Sa mnom je bio drug. Izbacili su nas napolje iz automobila, srušili na zemlju odmah i udarali nas rukama i nogama”, kazao je on za Tanjug.

Đorđe i njegov drug su ubrzo nakon toga hospitalizovani, a jutros su pušteni na kućno lečenje.

Direktor Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica Zlatan Elek potvrdio je ranije danas za Tanjug da su mladići zadobili povrede u predelu glave i grudnog koša.
Iz Kosovske policije nema detalja o ovom slučaju.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com