Na nekim fakultetima treći upisni krug

OOV Ekonomski fakultet spolja unutra februar 2011.mpg_snapshot_00.09_[2014.09.29_16.55.18]Na većini niških fakulteta još uvek ima slobodnih mesta. Treći upisni rok na nekim fakultetima je već održan, dok neki nisi sugurni da li će ga uopšte biti. Nakon dva upisna roka najviše slobodnih mesta ostalo je na Ekonomskom, Pravnom i Građevinskom fakultetu.

Na Pravnom fakultetu u Nišu i treći upisni rok za brucoše. Slobodnih samofinansirajućih mesta je čak 119, a u isturenom odeljenju u Medveđi 26. I pored velikog broja slobodnih mesta na prijemni ispit došlo je samo sedam kandidata. Ni na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu nije bolja situacija – ima više od 100 slobodnih mesta. Međutim, oni nemaju precizne informacije da li će biti trećeg upisnog kruga. Sa nedostatkom brucoša ove godine ne kubure samo Filozofski, Medicinski i Elektronski Fakultet za sport i fizičko vaspitanje. Svi ostali imaju manje upisanih studenata u prvoj godini u odnosu na raspisan konkurs. A zašto je to tako i hoće li nešto menjati nisu baš radi da sada govore.

Svi se pravdaju da zbog održavanja ispita nemaju vremena. Mnogi su raspisivali treći upisni rok, pa ga i produžavali. Na Prirodno matematičkom fakultetu prijemni je održan 23. i 24. septembra, a na Fakultetu zaštite na radu u trećem upisnom krugu su upisana samo dva studenta iako je bilo više od 30 slobodnih mesta. A u telefonskom razgovoru za TV Zona plus, sa Mašinskog fakulteta kažu da su zadovoljni brojem upisanih studenata, pa, iako ima 55 slobodnih samofinansirajućih mesta, trećeg upisnog kruga neće biti.

[mom_video type=”youtube” id=”VqPwBvH0qmU”]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com