TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika Udarne

SOTIROVSKI: ZET ĆE SE POVUĆI SA POZICIJE UKOLIKO AGENCIJA UTVRDI SUKOB INTERESA, U SUPROTNOM MISLIM DA ĆEMO SA NEKIM NA SUD (VIDEO)

Poslednjih dana polemiku u javnosti izazvala je informacija da je na spisku onih koji su konkurisali za kupovinu socijalnih stanova u Ulici Majakovskog i ime zeta gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski.

Sotirovski ističe da nije reč o socijalnim stanovima već o podršci stanovanju preko Gradske stambene agencije koja posluje bez profita i da je zbog svoje funkcije poslala zahtev Agenciji za borbu protiv korupcije da da mišljenje da li je u ovom slučaju u sukobu interesa.

Jeste, moj zet je na 24. mestu, kao što su između ostalog i mnogi drugi ljudi, legalno i legitimno. Ja kao odgovoran političar sam poslala zahtev Agenciji za borbu protiv korupcije. Ako Agencija kaže da sam ja na bilo koji način kao gradonačelnik u sukobu interesa, zet će se povući sa te pozicije, pa će ustupiti mesto nekom ko je sledeći, ako ne, ići će u legalnu kupovinu tog stana , dodaje Sotirovski.

Sotirovski kaže da Gradska stambena agencija od 2016. godine nije ni direktni ni indirektni korisnik budžeta i dodaje da  sa gradskim budžetom nema ništa.

To jeste gradsko preduzeće, ali funkcioniše po principu principu i Zakonu o javnim preduzećima i ima svoj nadzorni odbor i komisiju koja je formirana i koja je određivali prioritete, a zna se koji su bili i kriterijumi. Sva ova hajka i svi pokušaji da se uguši moja funkcija i funkcija gradonačelnice Niša je bespredmetna, ističe Sotirovski.

Najavila je i da će ići na suđenje, ukoliko se desi da dokažu da nije u sukobu interesa.

Meni je mnogo drago što sam sa Đilasovim ljudima na sudu jer sve laži koje su izgovarali o meni će morati da dokazuju, jedino mi je žao što ne dolaze na sudske postupke jer nemaju šta da kažu. Dakle, i u ovom slučaju su laži više nego velike. Pre svega manipulacija da li je neko bolestan, da li neko ima karcinom ili ne, ako ste videli njihovo saopštenje. Uostalom, nikom od vas nije zapalo za oko da je u jednoj od tih kategorija Đilasov čovek, prvi,    zaključila je Sotirovski.

Inače, za konkurs je vladalo veliko interesovanje i prijavilo se više od 270 građana.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com