TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

NA ZAHTEV GRAĐANA OČIŠĆEN PROSTOR U UL. VOJVODE GOJKA (VIDEO)

Posle apela stanara u Ulici Vojvode Gojka i priče TV Zona plus o napuštenoj benzinskoj pumpi koja je bila ruglo grada, radnici “Mediane”očistili su prostor koji bi, prema rečima stanara, mogao postati mini park.

Menadžment kompanije Luk Oil čije je zemljište, izašlao je u susret i po nalogu komunalne policije Gradske opštine Palilula decenijski komunalni problem je privremeno rešen.

Kada se ujedni građani i nadležni rezultati su vidljivi. Zahvaljujući apelu TV Zona plus rešio se dugogodišnji komunalni problem u Ulici Vojvode Gojka. Pod sloganom ” Nije blam da čistiš sam” očišćen je prostor nekadašnje benizinske pumpe.

Prostor oko pumpe koji u vlasniištvu LukOil-a do pre deset dana izgledao je ovako. Građani ovog dela niške Palilule apelovali su da se uredi jer je predstavljalo leglo zaraze.

Njihove žalbe su se čule preko naše televizije i urodile plodom. Usledila je reakcija naftne kompanije, JKP Mediana i Gradske opštine Palilula.

Benzinska pumpa već duže vreme ne postoji i zemlja je na prodaju. Kompanija Luk Oil se na apel građana oglasila i pristala da sarađuje kako bi se preduzele se odgovarajuće mere.

Građani predlažu da se ovaj prostor iskoristi na razne načine: da bude park sa mobilijarom, parking…

U Gradskoj opštini Palilula kažu da je po nalogu komunalne inspekcije ovaj prostor očišćen i da će se i u narednom periodu intenzivnije raditi na uređenju komunalne infrastrukture.

Izvesno je da će ovih dana da se očiste korovi i šiblje oko železničke pruge a sve uz dobru volju i organizaciju civilnog sektora, izviđača, pripadnika vojske i komunalnih preduzeća.

Na isti način, radiće se i na uređenju Starog groblja, najavio je predsednik Opštine Palilula, Bratislav Vučković.


WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com