недеља, јул 21

NAČELNIK NIŠKE POLICIJE: NIJE BILO RAZLOGA ZA INTERVENCIJU!

0
282

SLAVISA VIRIJEVIĆ načelnik PU Niš

Da su društvene mreže pune lažnih vesti i spinovanja o demonstracijama i onome što se dešava tokom njih, a koje mnogi mediji prenose bez provere, potvrđuje i demanti iz niške policije.

Povodom sinoćnog događaja u Nišu, prilikom okupljanja ispred zgrade Policijske uprave i objava na društvenim mrežama da je navodno naredio „da se policija povuče u zgradu“, načelnik Policijske uprave Slaviša Virijević saopštio je da su te tvrdnje apsolutno netačne.

Pojedini mediji preneli su da je komnadir policije navodno rekao da „neće da bije svoj narod“ i naredio kordonu da se povuče u zgradu. Međutim, Virijević navodi da nije bilo razloga za intervenciju, jer bezbednost građana i policijskih službenika nije bila ugrožena.

Uniformisani pripadnici Policijske uprave u Nišu su postupali po ranije predviđenom planu i ispred zgrade Policijske uprave u Nišu su stigli po povratku sa zadatka. Nakon kraćeg zadržavanja i procene da nema potrebe da intervenišu, oni su ušli u zgradu, saopštava Virijiević.

Napominje da će, ukoliko dođe do narušavanja javnog reda i mira i ugrožavanja bezbednosti građana i imovine, policija reagovati u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, navodi se u saopštenju.

 

Leave a reply