NAĐENO TELO MATEJA PERIŠA? (VIDEO)

NAĐENO TELO MATEJA PERIŠA? (VIDEO)

Telo muškarca u fazi raspadanja nađeno je jutros u Dunavu kod Ade Huje.

Na osnovu upoređivanja fotografija Mateja Periša nestalog pre pet i po meseci i nađenog tela, pretpostavlja se da je reč o Splićaninu.

Telo su ugledali mornari s jednog broda i o tome obavestili policiju.

Forenzičari su preuzeli telo, a konačna potvrda da li je to Periš ili ne, utvrdiće DNK analiza. Očekuje se da to bude već sutra.

Oglasilo se tužilaštvo

Telo mlađeg, za sada nepoznatog muškarca, nađeno je jutros u Dunavu kod Ade Huje, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Dežurni zamenik Višeg javnog tužioca u Beogradu obavio je uviđaj na licu mesta i naložio obdukciju, toksilološke i DNK analize, kojima će se utvrditi identitet, za sada NN lica, kao i uzrok smrti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Više javno tužilaštvo u Beogradu će blagovremeno obavestiti javnost o rezultatima pomenutih analiza koje obavlja Institut za sudsku medicinu.

Mediji javljaju da bi to mogao da bude Splićanin Matej Periš, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra prošle godine u Beogradu.

Periša je istrčao iz kluba “Gotik”, trčao po ulicama Beograda pokušavajući da zaustavi taksi i onda, kako se vidi na snimcima nadzorne kamere, stepenicama se spustio prema Savi.

 

Načelnik UKP Hrvatske Gerovac otputovao u Beograd

Nakon informacije da je u Dunavu pronađeno telo mladića, koje bi moglo biti Splićanina Mateja Periša, načelnik Uprave kriminalističke policije Hrvatske Antonio Gerovac otputovao je u Beograd.

Zagrebačka N1 tv. prenela je da će se Gerovac u Beogradu sastati sa kolegama i ocem Mateja Periša, kao i da se nakon toga očekuje njegova izjava.

Matej Periš je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra prošle godine.

Nakon višenedeljne potrage za Matejem, hrvatska policija formirala je tim koji je više puta boravio u Beogradu kako bi bio od pomoći srpskoj policiji.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com