DODEROVIC NAGRADA.avi_snapshot_01.01_[2014.11.02_19.03.33]Novinar Milorad Doderović dobitnik je priznanja za izuzetna dostignuća Australijskog SBS radija na kome već 20 godina radi kao stalni akreditovani dopisnik programa na srpskom jeziku. Svoju novinarsku profesiju započeo je davne 1978. godine.

Nagrađivan, zabranjivan i osuđivan. Milorad Doderović kaže da i pored svih pritisaka sa kojima se suočavao za 35 godina rada nije odustajao od novinarskog poziva. Sada je za svoj rad dobio i priznanje Australijskog SBS radija sa kojim sarađuje punih 20 godina.

U obrazloženju priznanja stoji da je Doderović „stekao poverenje slušalaca ne samo veštim odabirom dogadaja o kojima je izveštavao nego i autoritativnim analizama turbulentnih političkih i tranzicionih procesa u Srbiji i njenom okruženju“. Doderović dodaje da je svako svoje javljanje započinjao sa “Dragi naši, tamo daleko”.

Iza njega je oko 3 hiljade izveštaja za SBS radio. Ove godine obeležava 35 godina profesionalnog novinarskog rada, a u drugom mandatu zaredom član je Uprave Udruzenja novinara Srbije i predsednik Nadzornog odbora Saveza novinara Srbije i Crne Gore.