Nagrađeni najuspešniji niški đaci

Still0628_00003Najboljim niškim osnovcima koji su na republičkim i međunarodnim takmičenjima osvojili neko od prva 3 mesta i ove godine su dodeljene tradicionalne Vidovdanske nagrade. Nagrađeno je 120 osnovaca i 105 srednjoškolaca, a za te namene iz budžeta grada izdvojeno je oko 2,5 miliona dinara.

Kažu da nije lako postati i ostati najbolji i dodaju da su im diploma i novčana nagrada samo dodatni vetar u leđa.

Ovo je za mene veoma značajno jer mi daje podstrek da sledeće godine nastavim ovako i budem prvi na nekom takmičenju, kaže jedan niški osnovac.

Najboljima su nagrade uručili gradonačelnik Niša Zoran Perišić i načelnica Uprave za obrazovanje Marina Kostić. Podeljena je 271 novčana nagrada.

Voleo bih da ova nagrada ima dve strane – materijalnu, ali i onu koja pokazuje da neko prepoznaje uspehe ovih đaka koji su odlučili da ulažu u svoju budućnost, kaže Perišić.

Mi smo ove godine dodelili i stipendije. Sve to dokaz je da grad misli na ovu decu i da se njihov trud i rad vrednuju, kaže Kostić.

Koliko je ko para dobio zavisi od nivoa takmičenja i osvojenog mesta. Za osvojeno prvo mesto na republičkom takmičenju dodeljeno je 9 000, za drugo 7,5 a za treće 6.000 dinara.

Za rezultate na međunarodnim takmičenjima nagrada za prvo mesto je 12 hiljada, za drugo 10 i po, a za treće 9.000 dinara.

Za osvojena mesta na ekipnim takmičenjima grupne nagrade se, u zavisnosti od osvojenog mesta kreću od 20 do 30 hiljada dinara.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com