NAJUGROŽENIJIM PORODICAMA 3.000 PAKETA HRANE (VIDEO)

NAJUGROŽENIJIM PORODICAMA 3.000 PAKETA HRANE (VIDEO)

Oko 3.000 socijalno najugroženijih porodica u Nišu i drugim mestima na jugu Srbije dobiće oko sedam tona namirnica kroz donaciju Banke hrane. Pakete vredne 3.000 dinara dobiće oko 1.500 niških porodica. Donacija je poklon kompanije Nestle u saradnji sa Bankom hrane, gradom Nišom i Opštinom Gadžin Han.

Žitelji romskih mahala u Nišu dobiće oko 1.000 paketa sa osnovnim namirnicama koje u saradnji sa gradom Nišom donira Banka hrane. Ovo je treća donacija od osnivanja Banke hrane, a sem siromsšnih romskih porodica pakete će dobiti i članovi 25 udruženja koja se bave socijalno ugroženim društvenim kategorijama.

Pokrićemo preko 3.000 porodica ovom donacijom, to je od prilike vrednost oko šest miliona dinara – kaže predsednik udruženja ”Banka hrane” Niš, Aleksandra Savić.

Pomoć je obezbeđena i za najugroženije sa teritorije Opštine Gadžin Han. Svaki paket vredan je 3.000 dinara, i sadrži: kafu, začine, supu i majonez.

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com