TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

NAJVIŠE NIŠKIH ĐAKA PRVAKA U OŠ STEFAN NEMANJA (VIDEO)

U klupe osnovnih i srednji škola u Srbiji selo je više od 740.000 đaka, a među njima je 65.000 prvaka. Niš ima 2.200 prvaka. Najviše ih je u OŠ “Stefan Nemanja” koja će imati pet odeljenja po 28 učenika. Svečanu dobrodošlicu pripremili su im stariji učenici a opština Pantelej i Grad Niš poklonili su im rančeve sa školskim materijalom.

Svečani prvi dan u školi za đake prvake. Uzbuđeno čekaju da ih prozovu učitelji i učiteljice, a emotivno reaguju i njihovi roditelji.

Ove godine kod nas prvi razred upsiuje 140 đaka, imaćemo pet odeljenja i želimo im srećan početak škole”, kaže direktorka škole OŠ “Stefan Nemanja”, Aleksandra Projović. 

Ove godine na području Niša prvi put u školske klupe selo je 2200 đaka.

U Nišu ima dovoljno učenika a mnogo škola je poslalo zahtev da ove godine imaju i produženi boravak”, istako je na načelnik Školske uprave, Predrag Nešović.

Osnovna škola “Stefan Nemanja” je jedna od škola sa najviše đaka prvaka u Nišu, a Pantelej opština sa najviše novorođene dece.

Iz opštinskog budžeta se izdvajaju sredstva da se opreme svi đaci prvaci, a uporedno radimo i na sanaciji škola naročito na ruralnom području”, rekla je Nataša Stanković, predsednica Opštine Pantelej.

Grad svake godine poklanja prvacima potreban školski pribor i tako će biti i narednih godina”, kaže zamenica gradonačelnice Niša, Dušica Davidović.

Sve osnovne i srednje škole u Nišu prve nedelje nove školske godine realizovaće nastavu u učionicama, a nošenje maske nije obavezno. Tim za škole u saradnji sa Ministarstvom prosvete pratiće epidemiološku situaciju na nedeljnom nivou.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com