Naprednjaci se odriču duplih funkcija

OSTAVKE NA FUNKCIJE.mpg_snapshot_00.00_[2014.09.23_14.24.57]Nakon odluke Glavnog odbora Srpske napredne stranke da njihovi članovi ne mogu da obavljaju dve ili više plaćenih funkcija, krenule su ostavke. I niški naprednjački funkcioneri poštuju stranačku preporuku. Tako, na primer, Dejan Andrejević više neće biti narodni poslanik već samo direktor JP Naissus.

Vratio sam poslanički mandat, iako je mišljenje Agencije za borbu protiv korupcije bilo da može neometano da obavlja obe funkcije, kaže direktor JP “Naissus” Dejan Andrejević.

Ovo je tema o kojoj svi funkcioneri ne žele da pričaju. Dok predsednik Skupštine Opštine Pantelej i narodni poslanik Bratimir Vasiljević kaže da će poslušati stranačke odluke, zamenik predsednika Skupštine Grada Niša i izvršni direktor Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković je nakon pitanja o duplim funkcijama prekinuo telefonsku vezu.

U Gradskom odboru stranke nemaju informacije o odlukama svih koji u Nišu imaju duple funkcije. Glavni odbor SNS odlučio je početkom avgusta da nijedan član stranke ne može da ima dve plaćene funkcije. Tada je rečeno da su oni koji trenutno obavljaju dve plaćene funkcije dužni da do 15. septembra podnesu ostavke na jednu od njih. To će, kako je rečeno, kontrolisati Izvršni odbor stranke.