NARODNI UNIVEZITET U NIŠU DELIMIČNI KORISNIK BUDŽETA

NARODNI UNIVEZITET U NIŠU DELIMIČNI KORISNIK BUDŽETA

U skladu sa Zakonom o obrazovanju odraslih odbornici Grada Niša usvojili su odluku da “Narodni univerzitet” bude delimični korisnik budžeta, ali će prema rečima šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke, Zvezdana Milovanovića i dalje poslovati tržišno.

Ovakva odluka je doneta zbog posledica epidemije izazvane virusom Covid 19 i zbog koje je poslovanje ove ustanove ugroženo.

Opozicija smatra da to nije dobro rešenje i da je 17 ustanova i javno komunalnih preduzeća u Nišu, o čijim se izveštajima o radu u prethodnoj godini raspravljalo, poslovalo sa gubitkom.

Četiri niška javno komunalna preduzeća u prošloj godini zabeležila su gubitke. Prema podnetim izveštajima, u minusu su bili Gorica, Tržnica, Gradska Toplana i Niš stan.

Ostala preduzeća, koja su poslovala pozitivno, deo dobiti prema propisima uplaćuju osnivču u skladu sa zakonom i odlukom o budžetu Grada, rečeno je na sednici Skupštine Grada Niša.

Tokom rasprave odbornici su dali predlog da “Gorica” ponovo bude deo JKP “Mediana”, ali će se o tome odlučivati posle analize poslovanja nedavno imenovanog novog direktora.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com