NASELJE 12. FEBRUAR NAKON DEVET MESECI PONOVO IMA STRUJU (VIDEO)

NASELJE 12. FEBRUAR NAKON DEVET MESECI PONOVO IMA STRUJU (VIDEO)

Domaćinstva u Naselju 12. februar od 6. januara ponovo imaju struju, koja im je bila isključena devet meseci zbog neplaćenih računa. To je samo privremeno rešenje. Gradonačelnica Niša kaže da će Grad pomoći koliko je to pravno moguće, ali da ono što se potroši – mora da se plati.

Jedva smo se navikli, zaboravio sam gde su nam prekidači. 270 dana bez struje živeti vrlo je teško. Ali izdržali smo. Ovo je samo privremena struja, šesti meseci. Najbolje bi bilo da svako ima svoje brojilo, kaže stanovnik tog naselja Ljubiša Vučković.

Rukovodstvo Grada Niša imalo je sastanak sa ministarkom rudarstva i energetike i sa romskim organizacijama.

Ostalo je usmeno obećanje da će struja biti plaćena. Samo na rečima je ostalo. Niko nije stavio potpis, niti garantovao da će struja zaista biti plaćena. Te kuće neće biti legalizovane jer su delom na privatnom zemljištu, delom se nalaze na zemljištu nekih kompanija koje su u stečaju. To je problem koji će oni morati da reše, Grad će im pomoći dokle ima pravnog osnova, kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Stanovnici naselja 12. februar su tokom oktobra više puta protestovali najpre ispred Gradske kuće, a potom ispred sedišta Ministarstva rudarstva i energetike sa zahtevom da im struja bude priključena.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com