TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

NASILJA SVE VIŠE, NASILNICI SVE MLAĐI (VIDEO)

Razbojništva u svako doba dana, ulični napadi, pucnjave i surova ubistva. Nasilje se pojavljuje ne samo u medijima, nego i na ulici, u saobraćaju, kao i u pop kulturi, pozorištu, filmskoj industriji. Postalo je normalno čuti i videti vređanje, kao i maltretiranje drugog – a takvo ponašanje često prolazi bez posledica. Zašto je to tako za TV Zonu plus objašnjavaju stručnjaci.

Otac udavio dete, pa sebi presudio. Jezivi detalji nezapamćenog zločina. Srpkinju u Trstu oteo poslodavac. Pretukao, pa ubio svoju suprugu. Posle svađe, pucao u svoju taštu. Ovo su samo neki od mnogobrojnih naslova u medijima kojima smo svakodnevno bombardovani. Nasilje je svuda oko nas, od ulice preko škole do nastupa političara i rijaliti programa.

Zabrinjava što su poslednjih godina sve učestaliji ekstremni oblici nasilja gde su glavni akteri i maloletnici, mlađi od 14 godina. Uzrok za to bi, kako kažu stručnjaci, trebalo bi potražiti u opšteprisutnoj kulturi nasilja. Tolerancija i poštovanje su na vrlo niskom nivou.

Stručnjaci kažu da svi zajedno i kroz insitutucije moramo više da se bavimo mladima, pre svega kroz vaspitne mere.

Nasilni sadržaji postepeno dovode do desenzibiliacije za patnje drugih. Zbog toga je uloga medija u prevenciji nasilja vrlo značajna, a prema rečima Timotijevića možda i presudna.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com