NASTAVLJA SE GRADNJA STUDENTSKOG DOMA U NIŠU (VIDEO)

NASTAVLJA SE GRADNJA STUDENTSKOG DOMA U NIŠU (VIDEO)

Studentski dom na Gradskom polju

Izgradnja Studentskog doma na Gradskom polju u Nišu, koja je obustavljena pre pet godina, trebalo bi da bude nastavljena do kraja meseca.

Reč je o drugoj fazi izgradnje ovog doma, nakon koje će zgrada biti gotova do kraja godine, potvrđeno je Zoni plus iz Studentskog centra.

Vrednost druge faze izgradnje Studentskg doma, na oko 11 i po hiljada metara kvadratinh, je oko 93 miliona dinara obezbeđenih iz republičkog budžeta preko Ministarstva prosvete. Studentski centar će na ime poreza platiti 19 miliona dinara.  Kada dom bude gotov postojeći smeštajni kapaciteti za studente biće uvećani za 60%. Za predsotjeći konkurs u septmebru mesta ima za 948 studenata. Konkurs za brucoše otvoren je od 2 do 16. septmebra, a za starije od 17 septembra do 31. oktobra. U međuvremenu, 4 studentska doma u Nišu se tokom leta uređuju, a nedavno je renoviran Paviljon 3 kod Medicinskog fakulteta.

* Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.