TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika VESTI

NASTAVLJA SE POTRAGA ZA TELOM DEVOJČICE U SELU ZLOT

U Borskom okrugu se i danas, osmi dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, na terenu nastavlja potraga za telom devojčice koja je i dalje najviše bazirana na selo Zlot i okolinu kuće D. D, jednog od osumnjičenih za ubistvo devojčice.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora pregledaju okolinu kuće D. D, ispražnjen je i pretražen rezervoar za vodu, a zatim i korito potoka koji se nalazi u okolini. Iza potoka se nalazi više rezervoara ili bunara, a pretpostavka je da će se i danas raditi na tim lokacijama, javio je reporter Tanjuga. Pripadnici UKP Bor i beogradskog UKP-a zajedno sa vatrogasnim kamionom sa posebnom opremom za pretragu terena u utorak su stigli u selo Zlot u okolinu kuće D. D. osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

Pretražien je i drugi deo Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, pretražila prvih 3,5 kilometara. Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara. Za pretragu se koristi specijalistička spasilačka oprema i dronovi, učestvuju alpinisti i speleolozi.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila J.S. i D.D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju. Na teret im se stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.  

D.D. je na saslušanju priznao zločin, dok se J.S. branio ćutanjem, a njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Naknadno su uhapšeni D.D. i R.D. otac i brat osumnjičenog D.D., zbog sumnje da su mu pomogli da premesti telo devojčice na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog je preminuo u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu osumnjičenog određen pritvor do 30 dana. U međuvremenu je direktor JP “Vodovod” u Boru podneo ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

SAHRANJEN BRAT OSUMNJIČENOG ZA DANKINO UBISTVO

Četrdesetogodišnji D. D, koji je uhapšen zbog sumnje da je pomogao bratu i S. J. da se reše tela dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, sahranjen je na Novom groblju u Zlotu. On je preminuou Policijskoj upravi u Boru, kako je ranije saopšteno, od posledica infarkta.

Policija je, kako navode lokalni mediji, pre i tokom sahrane blokirala groblje u Zlotu.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com