NE ZATVARAJ OČI 28.11.2021. – EMISIJA 4

NE ZATVARAJ OČI 28.11.2021. – EMISIJA 4

„Ti si glupa”, “Nisi u stanju ništa da uradiš kako treba”,“Kako si to vaspitala decu”… ovo su neki od primera psihičkog nasilja nad ženama od strane bračnog partnera. Ovakav vid nasilja možda ne ostavlja ožiljke ili modrice, ali ostavlja trajne posledice na mentalno zdravlje. Podaci govore da je psihička tortura mnogo češća nego fizička. Međutim, često se dešava da nakon uvreda uslede šamari i batine i žena teško izlazi iz kruga nasilja.

Strahovi, neizvesnost, siromaštvo i ekonomska nesigurnost uvećavaju rizik od povećanja nasilja u porodici i nasilja nad ženama, koji može dovesti i do tragičnih posledica. A ko može biti žrtva? Bilo koja žena! To je početkom 2021. godine Udruženje Fenomena dočaralo kroz Kampanju u okviru projekta #SOSprotivNasilja. Svi oblici nasilja prikazani su kroz dramatizaciju četiri priče o stvarnim proživljenim iskustvima zlostavljanja. U njima je I žena sa sela koja je osim fizičkog, ujedno i žrtva ekonomskog nasilja. Tu je i samohrana majka i studentkinja koja prolazi kroz onlajn napade na privatnost kroz zastrašivanja i praćenja. Žena koja radi na fakultetu, uprkos visokom obrazovanju, doživljava emotivno nasilje. Mlada žena koja radi u prodavnici, zatvorena je tokom KOVID-19 epidemije sa zlostavljačem od koga ne može da se skloni. I ovo su samo neki od primera.

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima opština Pirot i Aleksinac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com