DOJENJE 2Niš se i ove godine priključio obeležavanju Svetske nedelje dojenja. Tako je 10-ak Nišlijki simultanim dojenjem u 10 i 30 na niškom Keju poslalo poruku da ovom prirodnom hranjenju beba treba posvetiti još više pažnje. Nedelja dojenja, koja se ove godine bavi problemima žena koje moraju da usklade dojenje i posao – biće obeležena i sutra od 17 do 20 časova, takođe na keju, preko puta Banovine.

U svetu je nedelja između 1. i 7. avgusta poznata kao Nedelja dojenja. U preko 150 zemalja sveta majke akcijama promovišu majčino mleko kao najbolju hranu za bebe. Podršku je na niškom Keju pružilo i devet Nišlijki.

„Niš je jedni grad koji se po drugi put pridružio simultanom dojenju. Cilj je da se obori rekord iz 2013. godine, kada je u istom trenutku u svetu 14.536 mama dojilo svoje bebe“, kaže DOJENJEpredwednica grupe „Nišlijke koje podržavaju dojenje“ Milica Bugarin

Nišlijke koje podržavaju dojenje smatraju da je potrebno posvetiti mu više pažnje i za njega zainteresovati i stručnjake i majke.

„Krenuvši od porodilišta, preko patronažnih sestara, pedijatara mnogo je mali akcenat na dojenju. Dešava se da mlade mame koje su nesigurne i ne znaju šta da rade – nikakvu podršku ne dobiju“, kaže Danijela Vujošević

Tema ovogodišnje Nedelje dojenja je kako uskladiti posao i dojenje.

Foto: http://www.blic.rs/Vesti/Svet/577974/Argentinska-poslanica-podojila-bebu-tokom-sednice-parlamenta

A koliko u svetu majke žele da svojoj deci obezbede najzdraviju hranu – pokazala je i nedavna slika argentinske poslanice, koja je podojila dete tokom skupštinske sednice.

Izazvavši brojne komentare na društvenim mrežama, 37-godišnja mama izjavila je da je ovim činom želela da dokaže da je moguće pomiriti porodicu i posao.