TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo O.S.I.C.A. PROJEKTI 2021 Udarne

NEDELJA ŽENA SA INVALIDITETOM

Nedelja žena sa invaliditetom, kao i “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” prilika je da se govori o značajnim problemima. Za žene sa invaliditetom iz organizacije “Iz kruga” to su personalna asistencija, prevoz za osobe sa invaliditetom, veći broj gerontodomaćica u Nišu.

Nedelja žena sa invaliditetom prilika je da se ponovo otvore stari problemi sa kojima se svakodnevno nose.

Osobe sa invaliditetom se suočavaju sa nepristupačnosšću u arhitektonskom i komunikacionom smislu. Neodstatak znakovnih prevodilaca, nepristupačnost saobraćajnica, teško dolaze do zaposlenja, kaže Marija Malović.

 

Očekujem da će se napraviti lift u Skupštini grada, očekujem da zajedno timski uradimo nešto, da se ove žene osete ravnopravne, kaže Jasmina Barać iz organizacije za zaštitu žena sa invaliditetom “Iz kruga”.

 

Okupile su se kako bi razgovarale o još jednoj značajnoj temi – nasilju nad ženama. 25. novembra obeležava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i time počinje svetska kampanija “16 dana aktivizma”.

 

Nasilje se teško iskorenjuje, ali možemo da kažemo da imamo napredak. Taj napredak je ostvaren primenjivanjem novog zakona iz 2017 godine, kaže odbornica u Skupštini Grada Nena Pavlović.

Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Ministarstva kulture i informisanja republike Srbije. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com